Heder til frivillige på Gålå

Heder til frivillige på Gålå

Fredag kveld ble noen av de frivillige i Gålå-apparatet hedret. - De frivillige betyr alt, uttaler styreleder i Gålå idrettsanlegg, Ole Tvete Muriteigen.

Fredag kveld inviterte arrangørene til NM-kveld på Gålå.

 

Ekteparet Tove og Vidar Lillebråten fra Tormod Skilag fikk GDs tillitsmannskrus. Det får de for sin enorme frivillige innsats, blant annet knyttet til Gålå og Peer Gynt stadion.

 

Styreleder i Gålå idrettsanlegg, Ole Tvete Muriteigen, delte ut prisen.

 

- De frivillige betyr alt, sier en takknemlig styrelder.

 

Prisen er delt ut siden 1973, og har stort sett blitt tildelt enkeltpersoner. Tove og Vidar Lillebråten er det første ekteparet som får prisen sammen, og får den for sin innsats først og fremst for Tormod Skilag.

 

Var hjemme på julekvelden

 

Tove har vært sentral innenfor turorientering, og var sjef for NM i skiorientering på Gålå for noen år tilbake, med svært gode tilbakemeldinger fra orienteringsforbundet, og Tormod skilag ble i 2016 kåret til årets turorienteringsarrangør.  

 

- Når Tove fikk spørsmål om å være med under årets NM, var svaret at når en først skal være med kan en gjøre det skikkelig. Siden tirsdag har hun derfor gått både dagvakt og kveldsvakt, forteller styreleder Muriteigen.  

 

Vidar er svært sentral i arbeidet med arenaen, og det siste året har han tilbrakt nesten hver eneste dag på Gålå.

 

- Men jeg var hjemme på julekvelden, presiserte Lillebråten under tildelingen fredag.  

 

En annen episode handler om da Vidar fikk telefon fra Gålå om han kunne komme opp å hjelpe til.

 

- Svaret var at han hadde det travelt, og ikke kunne komme med en gang. Men han kunne rekke det på 20 minutter. Det er den tida det tar å kjøre fra hjemme hos Vidar opp til anlegget, og det forteller det meste om det enorme engasjementet, sier Muriteigen.  

  

Skiforbundspokal til Bakken

 

En annen markant Gålå-person som ble hedret, var Bjørnar Bakken. Han er i år assisterende løypesjef under NM.

 

Tidligere skipresident Johan Baumann delte ut prisen.

 

Bakken har vært aktiv i skimiljøet på Gålå siden han flyttet til Sør-Fron i 1976, er æresmedlem i Sør-Fron IL og har fått kulturprisen i kommunen.

 

- Du er primus motor for utbyggingen, og det meste som har skjedd med skianlegget på Gålå, de siste årene. Du er en sentral brikke i alle skiarrangementene på Gålå, som for eksempel BUL-sprinten, Norgescup og NM. Du er sterkt engasjert i snøproduksjon og preparering av løyper, vært trener i flere langrennsteam og vært smører i lokale lag og på kretsplan i en årrekke. Generelt en stor bidragsyter til miljøet i klubben, ikke minst som motivator på skitrening, sa Baumann.

 

- Det har vært fenomenalt å jobbe med deg, sa Baumann, som har sittet sammen med Bakken i styret i Gålå idrettsanlegg.

 

- Du stod på, og jeg er helt overbevist om en ting: Dette anlegget hadde det ikke blitt noe av, om ikke kraften Bjørnar hadde vært her, sa Baumann.     

 

 Både ekteparet Lillebråten og Bjørnar Bakken takket for hederen med å dele den med alle andre frivillige som legger ned en stor innsats for å få gjennomført store arrangementer på Gålå.

   


<< TILBAKE








HOVEDSPONSORER














SAMARBEIDSPARTNERE














SAMARBEIDSKLUBBER